Nega nohtov

5 najpogostejših napak pri umetnih nohtih (in kako jih preprečiti)

10. Oktober 2024

Avtor: Tecajzanohte.si

Umetni nohti so priljubljena izbira za tiste, ki želijo dolgotrajno in elegantno manikuro. Kljub temu pa lahko pride do napak, ki vplivajo na končni rezultat in obstojnost. Ne glede na to, ali ste začetnica ali imate že nekaj izkušenj z izdelavo umetnih nohtov, vam lahko poznavanje najpogostejših napak pomaga izboljšati svojo tehniko. Tukaj je 5 najpogostejših napak pri izdelavi umetnih nohtov ter nasveti, kako se jim izogniti.

1. Napačna priprava nohtne površine

Pravilna priprava nohtov je osnova za dolgotrajno obstojnost umetnih nohtov. Če noht ni očiščen olj ali ostankov, bo imela umetna masa težave z oprijemom, kar lahko vodi do dvigovanja in luščenja.

Rešitev: Poskrbite, da bo nohtna plošča popolnoma čista in rahlo zmatirana z mehko pilico. Uporabite odstranjevalec olja ali alkohol, da odstranite vse morebitne ostanke, nato nanesite osnovni premaz (primer), ki izboljša oprijem gela ali akrila.

2. Uporaba predebele plasti gela ali akrila

Debele plasti pogosto privedejo do neenakomernega utrjevanja, kar lahko povzroči razpoke ali dviganje umetnega nohta.

Rešitev: Nanesite več tankih plasti gela ali akrila, namesto ene debele. Vsako plast utrdite pod UV ali LED lučko za optimalno obstojnost.

3. Nepravilno oblikovanje nohta

Napačna oblika vpliva na videz in trpežnost nohta. Nohti, ki so preširoki, predolgi ali slabo oblikovani, so bolj nagnjeni k poškodbam.

Rešitev: Pri piljenju umetnega nohta sledite naravni obliki nohtne posteljice. Uporabite različne pilice za fino oblikovanje in poskrbite, da ima noht simetrično in uravnoteženo obliko.

4. Premalo pozornosti utrjevanju

Prekratek čas utrjevanja gela ali akrila lahko povzroči luščenje ali lomljenje nohtov.

Rešitev: Vsako plast gela ali akrila utrjujte dovolj dolgo pod ustrezno lučko. Sledite priporočilom proizvajalca glede časa utrjevanja.

5. Zanemarjanje nege po postopku

Suha koža in nepravilna nega po izdelavi lahko privedeta do poškodb umetnih nohtov.

Rešitev: Redno uporabljajte olje za obnohtno kožico, vlažite roke in negujte nohte, da preprečite razpoke ali lomljenje.

Nasvet za popolne umetne nohte

Uporabite kakovostne materiale in orodja, kot so profesionalni geli in akrili, ter poskrbite za pravilno pripravo nohtov pred nanosom. Redno vzdržujte nohte z uporabo olj za obnohtno kožico in izogibajte se prekomernemu piljenju, da ohranite nohte zdrave in močne.

Če se želite izogniti tem in ostalim napakam pri manikuri, je izbira tečaja za nohte ključna. Pravi tečaj vam bo pomagal pridobiti ustrezno znanje in veščine, ki jih potrebujete za uspešno ustvarjanje umetnih nohtov.